Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

36. Dionis Bodiu despre cartea lui Oscar Cullmann

 
Ce spun Dumnezeu şi Satan despre moarte?
Dumnezeu este iubire, de aceea dragostea Sa pentru cei ce-l iubesc nu va pieri niciodată. Dacă ne vom pocăi cu adevarat, iubind pe Dumnezeu, pe Domnul Iisus, Fiul Său şi pe semenii noştrii, nu vom pieri niciodata, chiar dacă vom muri. Moartea-i ca un somn dulce pe o canapea (Luther Martin). Chiar dacă vom muri, vom învia la viaţă veşnică şi binecuvântată, cu trupul, duhul şi sufletul nostru la un loc. În afară de păcatele şi stricăciunea noastră, nimic nu va rămânea din noi în moarte. Şi vom fi veşnic fericiţi! Însă murim chiar şi cu sufletul? Chiar şi cu sufletul trebuie să plătim pentru păcate? Ce spun Dumnezeu şi Satan în această cea mai veche controversă? Ce este moartea şi ce afectează din om? Oare numai trupul? Numai trupul păcătuieşte din noi? Nu te lăsa înşelat de Diavol!
Teologul lutheran Oscar Cullmann a scris o carte interesantă în acest subiect. Iar bloggerul Dionis Bodiu a scris despre cartea lui Oscar Cullmann următoarea recomandare:
 
"Vă supun atenţiei o carte scoasă de Editura Herald în anul 2007, o lucrare interesantă a lui Oscar Cullmann intitulată provocator: Nemurirea sufletului sau învierea morţilor?. În ciuda dimensiunilor reduse, ea se recomandă prin profunzimea abordării ca un material valoros şi folositor acelora care vor să reflecteze mai în amănunţime asupra uneia dintre doctrinele fundamentale ale creştinismului, legată de soarta omului după moarte."
https://dyobodiu.wordpress.com/2011/01/10/nemurirea-sufletului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu