Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 iulie 2014

Întâlniri, mese rotunde, conferinţe, etc., despre şi în legătură cu "sufletul este muritor"

Întâlniri, mese rotunde, conferinţe, etc., despre şi în legătură cu "sufletul este muritor"

 

Dragi interesaţi

 

Har, pace şi binecuvântare de la Dumnezeu, Tatăl nostru din ceruri şi de la Fiul său, Domnul şi Mântuitorul nostru! Slăvit şi onorat să fie Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc  şi Fiul său, Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Christos, în veci de veci! Amin!

 

Domnul Isus ne-a dat pilda fecioarelor înţelepte (Matei 25:1-13). Va arde candela ta?

 

Dacă sunteţi dispuşi să participaţi la iniţierea unor întâlniri, mese rotunde, conferinţe, etc., (nedenominaţionale) despre "sufletul este muritor", sunteţi invitaţi cu drag să văimplicaţi. Discuţiile vor fi moderate, având subiecte pregătite înainte, dar cu întrebări libere, în limita decenţei şi a timpului disponibil.

 

"Nu există armonie în Biblie, decât atunci când foloseşti toată Biblia."

 

Evaluarea şi promovarea citirii textului Bibliei cu înţelepciune, pentru o înţelegere mai bună a textului original al Sfintelor Scripturi, este primordială, deoarece în anumite locuri textul a fost modificat de scribii din antichitate, sau chiar din timpul mai recent.

 

Ca să înţelegem corect Biblia, în primul rând trebuie să avem textul corect. Dacă nu avem un text corect, nu putem avea o înţelegere corectă a subiectelor Bibliei. Pe Bible Translation Net se precizează: "Din păcate nu există manuscrise originale (numite "autografe") a oricăreia dintre cărțile biblice care au fost recuperate, iar din moment ce nu există manuscrise existente care ar fi de acord unele cu altele în fiecare detaliu, evaluarea textuală este necesară pentru a rezolva problemele de variație. Alfred E. Housman, un evaluator textual de lucrări clasice, arată că evaluatorii textuali se bazează pe "bunul simț și folosirea rațiunii." Pe scurt spus, evaluarea textuală este ştiinţă şi artă, care urmărește să determine modul de redactare [inițială] a unui text. Este o știință pentru că norme specifice reglementează evaluarea diferitelor tipuri de erori de copist și lecturi, dar este, de asemenea, o artă, deoarece aceste norme nu pot fi aplicate rigid în orice situație."

Evaluarea textuală este un fel de detectivism textual, ne arată prin ce filieră a ajuns textul biblic la noi, diferenţele de text între manuscrise, modificările operate în ele, incluzând şi timpul (secolul) în care au fost aceste modificări operate de scribi.

Deviza: Înapoi la manuscrisele biblice cele mai vechi, înapoi la întreaga Biblie! Nu folosi doar Noul Testament, foloseşte întreaga Biblie, după cum este scris “Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire” (2Timotei 3:16).

 

În ultimul timp au apărut noi elemente din manuscrise sau citatele din cărţile vechi ale creştinilor, care arată că şi Noul Testament susţine adevărul despre sufletul muritor, în sens plenar, textele ce sunt aduse în combaterea acestui adevăr fiind alterate.

 

Cum dorim să procedăm?

 

Evrei 12:14. Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul.

1Corinteni 16:14. Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste!

Romani 12:10. Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.

 

1Corinteni 14.40. Dar toate să se facă în chip cuviincios şi cu rânduială.

 

Tit 3:9. Dar de întrebările nebune, de înşirările de neamuri, de certuri şi ciorovăieli privitoare la Lege, fereşte-te, căci sunt nefolositoare şi zadarnice.

10. După întâia şi a doua mustrare, depărtează-te de cel ce aduce dezbinări,

11. căci ştim că un astfel de om este un stricat şi păcătuieşte, de la sine fiind osândit.

 

Recomandări:

 

SCOPUL ESTE PROPĂŞIREA INTELECTUALĂ A COPIILOR LUI DUMNEZEU ÎN ACEST SUBIECT, FIIND CHEMAŢI LA UN DIALOG PAŞNIC ŞI ÎNTR-O ATMOSFERĂ ÎN CARE SĂ NE PUTEM PUNE ÎN VALOARE FIECARE DARURILE NOASTRE SPIRITUALE, RODIND DIN ABUNDENŢĂ IUBIRE< BUNĂTATE< PACE< ÎNDELUNGĂ RĂBDARE< CREDINCIOŞIE< AMABILITATE< OSPITALITATE< SLUJIRE PENTRU A PUTEA FI GĂSIŢI VREDNICI DE CHEMAREA NOASTRA ŞI PENTRU A GRĂBI VENIREA ÎMPĂRĂŢIEI LUI DUMNEZEU.

 

Ce aţi putea face, dacă sunteţi de acord cu iniţierea unei întâlniri, mese rotunde, conferinţe, etc. private sau publice?

1. Să vă rugaţi pentru acest lucru.

2. Să le spuneti prietenilor şi cunoscuţilor.

3. Să contribuiţi la aspectele tehnice (implicare în organizare, moderare, ajutaţi la găsirea sau închirierea unui loc, strângere de donaţii ptr. cheltuielile evenimentului, distribuire invitaţii la eveniment, etc.).

 

Îi rog pe cei care doresc să intre în “sfatul bătrânilor”, care va fi o echipă de organizatori, pentru a putea implementa cât mai bine colaborarea armonioasă între noi, să mă contacteze lăsându-mi un mesaj, aici.

Vă mulţumesc de înţelegere şi pentru suport.

 

Articole recomandate

 

Cum trebuie redat corect Evrei 9:27: "odată" sau "o singură dată"?

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2013/07/doua-pareri-in-opozitie-suflet-muritor.html

 

De ce trebuie examinat cu atenţie autenticitatea pasajului din Luca 16:19-31?

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2013/07/cat-ne-putem-permite-sa-ne-incredem-in.html

 

Cum trebuie redat corect Matei 10:28: “nu pot ucide sufletul” sau “nu mai pot face nimic”?

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2013/07/marcu-943-48-si-matei-1028-modificate.html

 

Există viaţă după moarte, până la înviere?

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2013/07/practica-adaosurilor-la-textele.html

 

Recomandare film autobiografic despre pastorul şi autorul Edward William Fudge: Hell and Mr Fudge (Iadul şi Domnul Fudge)

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2013/07/recomandare-film-hell-and-mr-fudge.html

 

Întrebări importante

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2013/08/intrebari-importante.html

 

Cum a fost dus de nas regele Saul de preoteasa din En-Dor?

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2014/07/cum-fost-dus-de-nas-imparatul-saul-de.html

 

Figuri de stil sau scene literale?

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2014/07/figuri-de-stil-sau-scene-literale.html

 

Moare şi sufletul sau numai trupul?

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2014/07/moare-si-sufletul-sau-numai-trupul.html

 

Întâlniri, mese rotunde, conferinţe, etc., despre şi în legătură cu "sufletul este muritor"

https://sufletulestemuritor.blogspot.com/2014/07/pregatiri-pentru-intalniri-mese-rotunde.html

 

Biblia Adevărată (Biblia Antică)

www.bibliaantica.blogspot.ro

 

Să stăm de veghe cum se cuvine şi să-l rugăm pe Tatăl nostru ceresc să ne ajute la aceasta. Să nu ne lăsăm furaţi de nici o ideologie străină. de Biblia veche. Aceasta este rugăciunea mea, pentru mine şi toţi cititorii acestei apologii. În numele Fiului său mă rog, Amin!

Dumnezeu să ne binecuvânteze prin adevărul Său nepieritor şi să ne dea o minte ageră şi înţeleaptă, spre slava Sa şi a Fiului Său şi spre mântuirea noastră! Amin!

Dumnezeu să aibă milă de noi. Amin!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu