Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 iulie 2014

Vor fi mântuiţi cei care nu cred?

Har, pace şi binecuvântare de la Dumnezeu, Tatăl nostru din ceruri şi de la Fiul său, Domnul şi Mântuitorul nostru! Slăvit şi onorat să fie Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc  şi Fiul său, Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Christos, în veci de veci! Amin!

Evanghelia ne vorbeşte despre mântuirea din păcat şi moarte. Orice păcat este o greşeală, iar Creatorul doreşte ca toţi oamenii să fie reabilitaţi din greşeli, ca astfel să le poată da viaţă veşnică.

1 Corinteni 15: 1-11

Cuvântul „euanghelion” tradus ca „evanghelie” provine din greacă și înseamnă „veste bună”.

Oare umanitatea are nevoie de vești bune? Da! Pentru că toți oamenii mor (Eclesiastul 9: 1-7) și moartea este un dușman care trebuie „distrus” (1Corinteni 15:26). Dacă moartea este dușmanul nostru care trebuie distrus, atunci viața este prețioasă și avem cu adevărat nevoie de cineva care să ne salveze de moarte și să ne conducă la viața veșnică. Dar este posibil acest lucru? Are cineva puterea de a distruge moartea? Da! Avem promisiunea de la Creator că El va distruge moartea „pentru totdeauna” (Isaia 25: 8).

Singurul Fiu născut al lui Dumnezeu, a venit din cerurile cele mai înalte pe pământ, pentru a depune mărturie că Dumnezeu Tatăl Său iubit, ne iubește foarte mult și dorește ca noi să avem viața veșnică: „Dumnezeu a iubit atât de mult lumea, încât a dat singurul Său Fiu născut, încât oricine crede în El nu trebuie să piară, ci să aibă viața veșnică ”. (Ioan 3:16).

Dacă Dumnezeu nu a vrut ca oamenii să moară, unii vor întreba „de ce a făcut lumea așa”. De ce nu i-a făcut pe oameni să nu moară? Însuși Dumnezeu răspunde prin Cuvântul Său: „nu am plăcere în moartea celor răi; ci ca cel rău să se întoarcă de la calea lui și să trăiască” (Ezechiel 33:11).

Deci Creatorul nu a vrut ca Adam și Eva să păcătuiască și să moară. El a spus că îi pare rău că lucrurile au luat o întorsătură atât de nefericită și că a fost forțat să aplice pedeapsa cu moartea, astfel încât oamenii să nu degenereze în haos și anarhie (Geneza 6: 5-7). Gândiți-vă cum ar fi lumea dacă păcătoșii răi ar putea trăi veșnic și ar face tot ce le-a venit în minte? Îngerul acela intrigator care a căzut și a devenit Satan Diavolul, este vinovat de moartea tuturor oamenilor (Geneza 3:1-5; Ioan 8:44).

Nu, Dumnezeu nu dorise ca oamenii să moară. Moartea intrase în lume din cauza unor creaturi neascultătoare și intrigatoare care lucrau împotriva Creatorului lor. Neascultarea și înșelăciunea împotriva unei legi sunt nelegiuire și, în termeni biblici, se numește „păcat”. Cine dintre angajatori și-ar lăsa angajații să acționeze ca șefi într-o firmă care nu este a lor?

De asemenea, Dumnezeu nu a putut tolera același atac care călcă în picioarele deciziile suveranității sale. Suntem avertizați că un singur păcat a contaminat întreaga rasă umană, în același mod în care un singur virus este capabil să contamineze întreaga rasă umană dacă nu sunt luate măsuri împotriva sa. Păcatul se înmulțește fulgerător de rapid ca un virus, trecând de la degradare la degradare creând haos și anarhie, situaţie care trebuie oprită: „Așa cum, printr-un singur om, păcatul a intrat în lume și moartea prin păcat și astfel moartea s-a răspândit la toți oamenii, pentru că toţi au păcătuit ”(Ro. 5:12)

 „Chiar toţi”, vor întreba unii? Cum vine asta? Suntem cu toții păcătoși și vrednici de moarte? Da, conform cu ceea ce citim mai sus; dacă nu am avea păcat, Dumnezeu, care este un Dumnezeu al dreptății, nu ar putea să ne facă să suferim moartea fără nelegiuire. Așa cum o mașină defectă nu poate face un lucru de calitate, de exemplu un Xerox defect; cu toate că funcţionează, dacă cerneala curge, nu poate copia lucrurile la calitatea originalului. Nici măcar Adam nu a putut procrea ceva mai bun decât era în starea sa. Am moștenit toate genele deteriorate ale primului om din cauza păcatului său, astfel încât acum vedem urmele căderii din perfecțiune. „... Suntem mai buni decât ei? Deloc! Căci mai înainte am arătat atât evreilor cât și grecilor că toți sunt sub păcat”. (Ro. 3:9)

Dar de ce a permis Dumnezeu așa ceva? Pentru că nu putea face altceva. Dumnezeu nu a vrut roboți reci și fără suflet. El dorea creaturi ca El, care să poată fi imaginea și asemănarea lui însuși. În același mod, natura nu este capabilă să creeze și să aducă o perfecțiune stabilă decât prin ascultarea de autoritatea și cuvântul lui Dumnezeu. Dacă păcatul nu ar fi fost introdus prin Satana, creația din lume ar fi ajuns la o cunoaștere matură a lui Dumnezeu prin ascultare și supunere.

Păcatul introdus de Satana este ca un virus al tehnologiei superioare. Oricine are un computer infectat știe ce înseamnă să obții acest tip de virus. Odată ce virusul păcatului a fost introdus în lume așa cum a fost dezvoltat de Satana, a continuat ca un avertisment în univers. Chiar dacă Dumnezeu i-ar fi distrus pe Satana și pe Adam și Eva imediat, creând un alt heruvim Lucifer și un alt Adam și Eva, acel microb odată început nu putea fi distrus atât de ușor și ori de câte ori era în stare, ar fi lovit din nou. Și asta pentru că Satana lansase unele controverse inteligente împotriva lui Dumnezeu, mulți dintre îngerii curților cerești îl luaseră în seamă. Trebuie doar să citim cartea lui Iov și vom vedea asta.

Cu aceleași controverse ridicate și nerezolvate, universul nu va fi niciodată stabil. Ce a fost atunci un antidot sigur? Singurul antidot a fost acela de a lăsa păcatul lui Satana să se dezvolte la vârf, adică până când acesta este complet copt și erupt. Când păcatul lui Satana va atinge apogeul, va izbucni în toată hidoșenia sa și apoi va putea fi complet dezrădăcinat și eradicat din univers. Scopul minunat și mântuirea lui Dumnezeu este de a restabili armonia în univers pentru totdeauna!

Toți oamenii au mila și răbdarea lui Dumnezeu, pentru că suntem contaminați cu un virus spre moarte, păcatul. Pentru că avem un dușman înverșunat în persoana lui Satan și a demonilor săi (alți îngeri care au căzut), care ne aţâţâ zilnic împotriva lui, El ne înţelege şi ne tolerează. Și pentru că nu ne putem mântui prin eforturile noastre, avem nevoie de un mântuitor care nu doar să ne arate calea spre mântuire de sub puterea lui Satan Diavolul, ci mai ales care să ne facă din nou plăcuti în ochii lui Dumnezeu, vindecând și anulând calea noastră contaminată cu virusul păcatului.

Nu poate omul să facă cu adevărat o acțiune specifică sau să depună o ofrandă lui Dumnezeu ca răscumpărare în întregime pentru eradicarea acțiunii virale a păcatului în trupul său? Răspunsul Scripturilor Sacre este nu: „Niciunul dintre ei nu poate în niciun fel să-și răscumpere necazul și nici să-i dea lui Dumnezeu o răscumpărare pentru sufletul său”. Psa. 49: 7

Așadar, vedem că omenirea nu se poate răscumpăra singură pentru a absolvi, pentru a anula consecințele nefericite ale căilor păcatului lor. Omenirea nu se poate face neprihănită înaintea lui Dumnezeu, ci are nevoie de un sacrificiu perfect, care, așa cum am văzut, nu era în mâinile muribunzilor. Soluția era în mâna lui Dumnezeu și depindea total de El.

Care a fost atunci soluția lui Dumnezeu? Soluția lui Dumnezeu a fost „ispășirea”, adică moartea unui om perfect care nu avea virusul păcatului, care să fie oferit voluntar (nu constrâns de nimeni) să fie acest sacrificiu perfect și, prin moartea sa, să „ispășească” (absolve) vinovăția noastră făcută prin natura moștenită de la Adam. În acest fel, el a devenit noul „tată” căruia credincioșii îi sunt datori pentru viață și ei vor accepta și aprecia jertfa lui și îl vor asculta. „Prin el (adică Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu), Dumnezeu a dat „ispășire” (Ro. 3:25) „Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, mulți au fost făcuți păcătoși, tot așa și prin ascultarea unui singur om vor fi mulți făcuţi drepti.” (Ro. 5:19).

Prin urmare, în ce constă vestea bună; ce este? Vestea bună constă în jertfa de ispășire a Fiului lui Dumnezeu și este o veste minunată, deoarece prin El, putem fi mântuiți de păcat și de moarte; prin credință în El și în neprihănirea pe care El o dă și prin ascultare de El. El este singurul mijlocitor al mântuirii: „Mai mult decât atât, fraților, vă spun Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care ați primit-o și în care stați, prin care și voi sunteți mântuiți, dacă țineți cu fermitate acel cuvânt pe care eu v-am propovăduit - dacă nu, ați crezut în zadar. "(1 Cor. 15: 1, 2)

Ce cere El, prin urmare? Ca noi să credem în Evanghelie. În primul rând, ce este Evanghelia?

1Cor. 15:3 „Căci v-am dat înainte de toate ceea ce am primit și eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, conform Scripturilor,

1Cor. 15: 4 și că a fost îngropat și că a înviat din nou în a treia zi, conform Scripturilor, "

Crezi asta, că Hristos a murit pentru păcatele noastre și, prin urmare, pentru toate ale tale? Ești suficient de blând și sincer pentru a te considera un păcătos care are virusul păcatului mortal? Numai astfel vei ajunge la mântuirea ta cuvenită prin Fiul lui Dumnezeu, dacă vei fi zdrobit în a recunoaște că ai o natură păcătoasă; degenerată. Aceasta înseamnă pocăință. Trebuie să renegați, să vă lăsați firea și să recunoașteți public, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, prin botezul în apă, făcut în numele lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, și pentru El (nu pentru o religie de grup sau pentru unii). El a devenit un om perfect și, din moment ce a murit pentru păcatele tale, îl accepți ca Domn în viața ta și vei urma calea de viață pe care a urmat-o şi El. Cei care cred în Dumnezeu, Tatăl Său iubit, trebuie să facă după cum este scris „Pocăiți-vă, pentru că Împărăția cerurilor este aproape.” Mt. 4:17

Nu există altă soluție la criza în care ne aflăm cu toții. Nu există o cale de mijloc (Mt. 7:13, 14, 19). Ce înseamnă asta? Ajunge doar dacă ne gândim la următoarea frază rostită de Domnul nostru, Fiul lui Dumnezeu: „Căci Dumnezeu a iubit atât de mult lumea, încât a dat singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.”

Aici textul spune clar, că cine nu crede va pieri. Deci nu există mântuire pentru cei care nu cred. Nu pentru că Dumnezeu nu ar vrea ca toţi să fie mântuiţi, ci deoarece mulţi oameni refuză să fie mântuiţi.

Filosofia și teoriile obișnuite ale acelora care fie nu au citit Biblia cu atenţie, fie nu au crezut cele scrise în ea, au contaminat creștinismul cu mântuirea tuturor celor care nu cred și alte păreri precum purgatoriul, sau o nouă oportunitate de pocăință în mileniu sau după mileniu, cei 1000 de ani din Cartea Apocalipsa, etc..

Noi să credem în Cuvântul lui Dumnezeu care ne avertizează cu toată solemnitatea și seriozitatea: „Cine crede în Fiul are viață veșnică; iar cel care nu crede pe Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el. "(Ioan 3:36).

„Dacă nu te pocăiești, vei pieri la fel.” Luca 13: 3, 5

Fii atunci ascultător de Cuvântul vieții și umple-te cu el, pentru ca Dumnezeu să te binecuvânteze cu viața veșnică care vine prin credința în Acela care ne-a adus vestea bună. (Mt. 7: 21-27).

Să stăm de veghe cum se cuvine şi să-l rugăm pe Tatăl nostru ceresc să ne ajute la aceasta. Să nu ne lăsăm furaţi de nici o ideologie străină. de Biblia veche. Aceasta este rugăciunea mea, pentru mine şi toţi cititorii acestei apologii. În numele Fiului său mă rog, Amin!

Dumnezeu să ne binecuvânteze prin adevărul Său nepieritor şi să ne dea o minte ageră şi înţeleaptă, spre slava Sa şi a Fiului Său şi spre mântuirea noastră! Amin!

Dumnezeu să aibă milă de noi. Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu