Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 octombrie 2022

Tu ce opinie ai despre moartea Domnului Isus: eretică sau adevărată?

Opinii eretice despre moartea Domnului nostru Isus


Ereticii din primele secole ale erei creştine aveau păreri greşite despre moartea Domnului Isus, care din păcate s-au păstrat până în zilele noastre în anumite cercuri religioase (ca de exemplu la musulmani).
Unii cred că în relatarea biblică, răstignirea lui Isus nu a durat suficient pentru ca acesta să moară, aşa ca l-au luat de pe cruce ca fiind mort doar în aparenţă, adică leşinat, în timp ce alții consideră că Dumnezeu a dat înfățișarea lui Isus celui care i-a dezvăluit locația celor care l-au persecutat (adică lui Iuda Iscarioteanul, care a fost confundat din această cauză cu Isus). Astfel, în concepţia lor El ar fi fost înlocuit în timp ce adevăratul Isus a plecat și călăii au crezut că victima este Isus, determinând pe toată lumea să creadă că Isus a fost răstignit. O a treia explicație a fost că doar trupul lui Iisus a fost pironit în cuie pe o cruce, dar, deoarece sufletul său este nemuritor, el nu a putut muri „cu adevărat”; aşa că nu ar fi fost răstignit [până la moarte] doar cu trupul, nu şi cu sufletul. Alţii susțineau că răstignirea nici nu s-a întâmplat, totul fiind o născocire.

Opinia adevărată

Ce arată Biblia?
Sufletul este muritor, conform Bibliei.
Domnul nostru Isus și-a dat și sufletul său minunat de iubitor de oameni ca răscumpărare. Ceea ce dai cuiva, nu poți păstra. Domnul Isus și-a dat la moarte atât trupul cât și sufletul, nu doar trupul. Nu a fost într-o moarte aparentă, o moarte clinică, doar a trupului, cum credeau ereticii. Înțelegerea acestei morţi totale nu este numai binevenită, ci şi esenţială. El a murit de tot pentru noi, nu a murit doar cu tupul şi cu sufletul a trăit în continuare. El a fost mort în sens total.
Dacă Domnul Isus nu și-a dat sufletul ca răscumpărare, ci l-a păstrat, atunci nu a murit total, ci doar fizic, iar dacă nu a murit total, doar fizic, atunci totul este în zadar, deoarece El a fost chemat să-și dea sufletul ca răscumpărare, conform cuvintelor Lui:
La fel, Fiul omului nu a venit să fie slujit, ci să slujească și să-și dea sufletul („psyche” în greacă) ca răscumpărare pentru mulți. (Matei 20:28).
Doar ereticii din primele secole credeau diferit. El nu a fost în moarte clinică, doar cu trupul, ci a fost mort în sens deplin, atât cu trupul, cât şi cu sufletul. Acesta este adevărul profeţit care s-a şi împlinit. Cine nu crede aşa, este eretic. Eretic este acela care crede Biblia doar parţial sau aproape deloc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu