Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 mai 2015

61. Chestionar despre "Lacul de foc" din Apocalipsa

Cum înţelegeţi Lacul de foc din Apocalipsa?

Nota bene: 

Faptul că distribui anumite linkuri ale unor bloggeri sau youtuberi, etc. din diferite culte neoprotestante, nu înseamnă că sunt un membru în aceste grupuri. 
Nu mă identific cu grupul lor, ci cu adevărul reprezentat, parţial sau în mod mai plenar. 
Biblia şi adevărul biblic nu este monopolul niciunui grup. Nici al meu. Deci nu scriu ca şi cum aş fi adventist sau aş face propaganda ideilor adventiste. 
Oricum, conform cu ex-adventistul D.M. Canright (Viaţa lui Ellen White, 1919 https://www.nonegw.org/rom/egw16.htm), un fost lider adventist şi un apropiat al soţilor White, adventiştii au preluat doctrina mortalităţii sufletului de la nişte adventişti duminicari (care ţineau duminica), care apăruseră cu ceva timp înainte de adventiştii sâmbătari. Adventiştii duminicari au preluat această doctrină de la nişte baptişi, iar baptiştii de la nişte anabaptisti care au fost persecutaţi din această cauză (şi altele) de Jean Calvin, reformator francez stabilit în oraşul Geneva din Elveţia. Aşadar această doctrină a mortalităţii sufletului nu vine de la adventişti, deşi ei au reprezentat-o cu succes.

Vă invit să completaţi chestionarul de mai jos (nu eu sunt autorul). Nu sunt de acord sută la sută cu el, dar în mare parte sunt de acord.
 

https://sabatismos.wordpress.com/seminarii-de-apocalips/20-lacul-de-foc-din-apocalipsa/

Postări recomandate
413








343








312








173








151








127








125








102








91








91

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu