Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 aprilie 2017

81. Conferinţă pe tematica acestui blog

Conferinţă
Tematică: 
Există suflet nemuritor sau suflet muritor?
Plata păcatului este moartea sau chinul veşnic?

„Oare de dragul lui Dumnezeu spuneţi voi lucruri strâmbe?” Iov 13:7 BOR

Concepția larg răspândită cu privire la starea morților atât în cultele creștine, cât și în celelelalte, poate fi rezumată după cum urmează: când un om moare, sufletul lui supraviețuiește morții, iar în funcție de faptele bune sau rele, merge fie în iad fie în rai.
• Dar susține Biblia că după moarte, omul nu-și încetează existența și poate trăi fără înviere?
• Apare în Sfânta Scriptură învățătura despre un suflet nemuritor, ce nu are nevoie de înviere?
• De asemenea, sunt cei răi chinuiți în foc înainte de înviere sau după înviere?
La toate aceste întrebări vom încerca să răspundem prin harul lui Dumnezeu, cu ajutorul Cuvântului lui Dumnezeu la conferinţa ce va avea loc în acest an pe aceste subiecte. 

Noi nu scuzăm păcătoșii, ci îi invităm să se pocăiască, scăpând - prin înviere - de plata păcatului: moartea.
Din păcate, scribii din Biserica Catolică au modificat anumite pasaje biblice pentru a sprijini aceste dogme. La această conferinţă vor fi trecute în revistă principalele modificări făcute de aceşti scribi pentru a-şi sprijini dogmele lor.

De exemplu:
Am primit o întrebare de la un frate ce lucrează în Anglia, legat de un tract distribuit de noi.
Intrebarea lui era:
"În tract se spune că în Biblia Codex Vaticanus din secolul IV există virgulă în versetul de la Luca 23:43, pe când virgula a fost inventată doar în secolul IX..."

Răspunsul documentat care dovedeşte că sursa fratelui este eronată: 
"În secolul al III-lea î.Hr., Aristofan din Bizanț a inventat un sistem de puncte singulare (distinse) care au separat versete (colometria) și au indicat cantitatea de suflare necesară pentru a completa fiecare fragment de text atunci când citea cu voce tare. Diferitele lungimi au fost semnificate de un punct la partea de jos, mijlocul sau partea de sus a liniei. Pentru un pasaj scurt (o comma), un distincțio punct media a fost plasat la mijlocul nivelului (·). Aceasta este originea conceptului de virgulă, deși numele a ajuns să fie folosit pentru marca însăși în locul clasei pe care a separat-o."

Asadar virgula nu a fost inventată în secolul IX, ce a apărut nou a fost doar forma ei, însă din păcate această stereotipie se vehiculeaza în diferite locuri. Şi acum să vedem cum a fost ea plasată în Biblia Codex Vaticanus (o Biblie veche scrisă în limba greacă, de la Cetatea Vatican, Roma, Italia):
Luca 23:43 Biblia Codex Vaticanus "Amēn (Amin) soi (tie) legō (iti spun) sēmeron (astazi), met’ (cu) emou (mine) esē (vei fi) en (in) tō Paradeisō (Paradis)."

"Amēn soi legō sēmeron, met’ emou esē en tō Paradeisō."
"Amin tie iti spun astazi, cu mine vei fi in Paradis."

Biblia Codex Vaticanus nu este singura resursă antică unde apare virgula în această ordine. Avem mărturia unui Evangheliar aramaic tot din secolul IV (Codex Curetonianus) şi câteva texte antice greceşti, atât manuscrise biblice cât şi citate de la diferiţi scriitori bisericeşti din antichitate.

Fiti binecuvantati!
Ante-Nicene


Aveţi îtrebări importante?
Sunteţi în căutarea lui Dumnezeu?
Căutaţi răspunsuri din Biblie?
Aveţi o întrebare despre Dumnezeu şi Biblie?
Putem discuta aici sau pe bibliaantica@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu