Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 17 iunie 2017

85. Ce cred musulmanii despre cei ce mor?

Musulmanii cred ca şi romano-catolicii că există trei categorii de oameni:
1. care merg imediat în rai după ce mor
2. care merg în focul din purgator până îşi ispăşesc toate păcatele, chinuindu-se în foc, apoi merg în paradis
3. care rămân veşnic în chinurile din iad
Există însă o minoritate de musulmani care nu cred în chinul veşnic al păcătoşilor susţinând că în cele din urmă toţi păcătoşii vor fi mantuiţi.
Musulmanii cred că luptătorii care mor ca martiri în luptă, primesc în dar imediat după ce mor, 72 de virgine în paradis (într-o variantă timpurie a Coranului, scrie de 72 boabe de struguri).
Doctrina sufletului nemuritor este vinovată la bază, de toate actele de terorism religios comise de radicalii musulmani.

Musulmanii cred ca şi mulţi dintre creştinii neinformaţi corect, că nu există o perioadă de aşteptare până la judecată, ci judecata se face imediat ce mori. Ca şi la mulţi creştini, care sunt informaţi greşit, învierea este minimalizatala musulmani, odată ce cred că ei continuă să trăiască după ce mor, în starea de suflet.
Biblia arată că până la înviere cei morţi dorm inconştienţi în locul unde se află, adică în ţărâna pământului sau morminte, acolo aşteptând momentul solemn al învierii. Abia atunci se face judecata şi răsplata sau după caz pedepsirea lor.

Daniel 12:

2. Mulţimea din cei ce dorm în ţărâna pământului se vor scula: unii pentru viaţa veşnică, şi alţii pentru ocară şi ruşine veşnică. 

Ioan 5:
26. Căci, după cum Tatăl are viaţa în Sine, tot aşa a dat şi Fiului să aibă viaţa în Sine.
27. Şi I-a dat putere să judece, întrucât este Fiu al omului.
28. Nu vă miraţi de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui
29. şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viaţă; iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată. 

Apocalipsa 20:
11. Apoi am văzut un scaun de domnie mare şi alb, şi pe Cel ce şedea pe el. Pământul şi cerul au fugit dinaintea Lui şi nu s-a mai găsit loc pentru ele.
12. Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este Cartea Vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
13. Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui.
14. Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieţii a fost aruncat în iazul de foc.

Articole recomandate

Postări

Pagini


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu