Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 august 2017

87. MOARTEA NU ESTE O FORMĂ ALTERNATIVĂ ȘI PREFERABILĂ A CONȘTIINȚEI

MOARTEA NU ESTE O FORMĂ ALTERNATIVĂ ȘI PREFERABILĂ A CONȘTIINȚEI

Să aruncăm o privire asupra modului în care Biblia introduce realitatea morții în povestea lui Adam și a Evei și a măştii lui Satan, șarpele. Șarpele a ispitit-o pe Eva să creadă că viața ei este a ei; Că ea ar putea să-și trăiască viața independentă de orice relație cu Dumnezeu. El a insinuat că Dumnezeu a stabilit limite asupra ființelor umane numai pentru a le împiedica să atingă un nivel superior al existenței.
Așa că, pe de o parte, îl spunem pe Dumnezeu: "Credeți ce spun, ascultă-mi cuvintele Mele sau vei muri." De cealaltă parte Satana spune: "Nu vă temeți să nu-L ascultați, nu veți muri, ci veți trăi ca un dumnezeu. "
Adam și Eva nu au ascultat de Dumnezeu. Ce s-a întâmplat? A fost un pas spre un nivel mai înalt de conștiință și cunoaștere? Într-un fel, da. Acum aveau cunoștința că Dumnezeu nu dorea ca ei să aibă. Acum ei știau atât bine cât și rău.
Principiul răului - îl numim "păcat" - ne-a exprimat vinovăția. Vina aceasta a adus teamă, așa că s-au ascuns de Dumnezeu. Aceeași vinovăție ia provocat pe Adam să-l învinuiască pe Dumnezeu pentru că a creat femeia ("Femeia pe care ai dat-o să fie cu mine, mi-a dat din copac ...") Eva a învinuit șarpele. A fost aceasta viața mai mare, asemănătoare cu Dumnezeu, pe care șarpele o promisese?
Alegerea de a crede șarpele mai degrabă decât Dumnezeu a adus moartea în familia umană. Dacă Adam și Eva nu ar fi păcătuit niciodată, ar fi trăit veșnic. Acesta a fost scopul Creatorului. El nu intenționa niciodată ca moartea să fie o parte naturală a experienței umane.
Rezultatul neascultării (păcatul) nu este o formă alternativă și extrem de preferată a conștiinței, așa cum șarpele a promis Evei. Rezultatul, în schimb, este o stare de nonexistență, o nimicnicie liberă total fără cunoaștere sau conștiință de orice fel. "Cei morți nu știu nimic" (Eclesiastul 9: 5). (Sursa Beyond Life)

Articole recomandate

Postări

Pagini


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu