Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 februarie 2018

96. Billy Graham este în somnul morţii până la înviere sau este deja în cer?

Adventistul Pavel Dărvăşan versus baptistul Andrei Croitoru 1-0

Distinsul predicator Billy Graham a trecut în nefiinţă spune adventistul Pavel Dărvăşan, dar Andrei Croitoru susţine că s-a dus să trăiască în cer, după ce a trăit frumos aici pe pământ, foarte econom si bun gospodar, lăsând în urmă o avere de 25 milioane de dolari.
Îi dau dreptate lui Pavel Dărvăşan.
Nimeni nu este în cer până la înviere. Această poziţie nu este un monopol al bisericii adventiste. De fapt adventiştii au preluat această doctrină de la nişte baptişti, iar baptiştii de la anabaptişti. În analele istoriei bisericeşti scrie că Jean Calvin îi ura pe anabaptiştii din zona sa din două motive: pentru că rebotezau pe cei care aveau botezul din pruncie şi pentru că respingeau ideea nemuririi sufletului, crezând că sufletul doarme, până la înviere. Din păcate, până la urmă şi anabaptiştii au fost biruiţi de teologia sufletului nemuritor, dar la început nu erau aşa, cel puţin cei din zona unde activa Calvin. Priviţi acest imn anabaptist, scris de un lider anabaptist cu foarte puţin timp înainte de moartea sa. Aici scrie că îşi lasă sufletul dormind în mâna mare a lui Dumnezeu, până la venirea împărăţiei sale. 

The Last hymn of the anabaptist preacher Georg „Blaurock”, 1529 AD

(He also advocating soul sleeping until God’s Kingdom:
My soul I leave in God’s great Hand,
Until Your Kingdom, sleeping. (167, 8))

God will be judge in righteousness
With no one Him gainsaying;
His will, not ours, will be the test,
His sentence just pronouncing.

His Word does prove the hearts of men,
All seekers true converting;
Believe that Word and be baptized,
Obey your daily reading.

He marks you out from all mankind,
From Sin’s grim power releases;
And for the wayward, godless, blind,
Their sad affliction ceases.

And so, Zion, God’s people called,
Show all you have been given;
You will obtain a glorious crown,
With all your sins forgiven.

The Last great Day comes hastening on,
It warns us to be watching;
So help us, Lord, to bear the cross,
Your holy Purpose matching.

O Lord, direct us by Your grace;
And on Your love depending,
May Providence our lives control
Your Mighty Hand defending.

And as I now must part from friends,
From brothers, sisters weeping;
My soul I leave in God’s great Hand,
Until Your Kingdom, sleeping. (167, 8)

vineri, 23 februarie 2018

95. Omul este decăzut (păcătos) numai cu trupul, nu şi cu sufletul?

De ce şi sufletul este păcătos şi trebuie să moară?

Luca 12:
19. Şi voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te.
20. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi?
21. Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu.


Biblia spune clar că sufletul poate păcătui, şi dacă păcătuieşte, nu scapă de sentinţa care spune: "plata păcatului este moartea" Romani 6:23 "Sufletul care păcătuieşte acela va muri" Ezechiel 18:20. "Suflete preacurvare, nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu?" Iacov 4:4
  Viziunea aceasta păgână, cu nemurirea sufletului şi cu viaţa de după moarte, venită în creştinism prin literatura apocrifă şi prin gnostici, şi moştenită prin filiera diferitelor ramuri din creştinism, nu concordă (nu este în armonie) cu Scriptura, după care moartea este un blestem şi un duşman al credincioşilor (1Corinteni 15:26); când colo prin apologia păgâno-gnostică, ei fac într-un mod indirect (neintenţionat, fără ca să prevadă implicările) din trupul carnal o închisoare în care sufletul este prizonier, deşi trupul creştinului este o "jertfă vie, sfântă şi plăcută ptr. Domnul" (Romani 12:1) şi "templul Duhului Sfânt" (1Corinteni 6:19), care va fi răscumpărat (1Cor.6:20), transformat şi slăvit (1Corinteni 15:51-54). Iar din moarte fac o binecuvântare şi un salvator, un mântuitor al sufletelor credincioşilor, un egal al lui Christos … mai mult chiar, diminuează astfel (fără să-şi dea seama) la jumătate jertfa lui Christos, dat fiind că dacă sufletul credincioşilor este nemuritor, şi nu moare, el nici nu mai trebuie răscumpărat din moarte, doar trupul
Dacă moartea elibereaza sufletul nemuritor de trupul muritor, înseamnă că moartea este un fel de mântuitor şi nu un blestem. Dar astfel omul decăzut ar fi doar pe jumătate păcătos, cu trupul, când colo este decăzut total şi trebuie răscumpărat total: trup şi suflet. Căci Christos a murit pentru omul întreg (trup şi suflet), urmând ca la înviere să elibereze din legăturile morţii omul întreg (atât trupul cât şi sufletul credincios). De asemenea ei fac din moarte o minciună, căci moartea nici nu mai este moarte, ci o poartă spre o altă viaţă, prin care a trecut şi Christos, deci prin urmare prin dogma nemuririi sufletului, nici Christos nu a murit, ci doar a trecut într-o altă sferă superioară a vieţii.  "Vrăjmaşul cel din urmă care va fi nimicit va fi moartea." 1Cor. 15:26 Nicăieri nu scrie că moartea ar fi doar vrăjmaşul trupului, nu şi al sufletului. Domnul nostru Isus Christos a murit şi cu trupul şi cu sufletul, pentru a putea salva atât trupul cât şi sufletul păcătoşilor:
Isaia 53:
10. DOMNUL (YHWH) a găsit cu cale să-l zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce îşi va da sufletul ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea lui Iehova va propăşi în mâinile lui. 11. Va vedea rodul muncii sufletului lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa lui, Robul meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra lui povara nelegiuirilor lor.
12. De aceea, îi voi da partea lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că şi-a dat sufletul la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi s-a rugat pentru cei vinovaţi. 

Ioan 10:
11. Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă sufletul pentru oi.
12. Dar cel plătit, care nu este păstor şi ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le împrăştie.
13. Cel plătit fuge, pentru că este plătit şi nu-i pasă de oi.
14. Eu sunt păstorul cel bun. Eu îmi cunosc oile mele, şi ele mă cunosc pe mine,
15. aşa cum mă cunoaşte pe mine Tatăl şi cum cunosc eu pe Tatăl; şi eu îmi dau sufletul pentru oile mele.

miercuri, 21 februarie 2018

94. Dr. E.W. Bullinger 173. "ASTĂZI" (Luca 23:43).



Anexe la Biblia însoțitoare


Dr. E.W. Bullinger

173. "ASTĂZI" (Luca 23:43).



Interpretarea acestui verset depinde în întregime de punctuație, care se bazează în întregime pe autoritatea umană, pe manuscrisele grecești care nu au nicio punctuație până în secolul al IX-lea, iar apoi este doar un punct (în mijlocul liniei) care separă fiecare cuvânt. Vezi Ap. 94.V. i..3.

Verbul "îţi spun", urmat de hoti, introduce verbul ipsissima a ceea ce se spune; și răspunde la ce este în ghilimele noastre. Deci, aici (în Luca 23:43), în absența lui hoti = "asta", poate exista un dubiu cu privire la cuvintele reale incluse în clauza dependentă. Însă îndoiala este rezolvată (1) de idiomul ebraic comun: "Eu vă spun astăzi", care este folosit în mod constant pentru un accent solemn (vezi nota de la Deut. 4:26); precum și (2) prin utilizarea observabilă în alte pasaje în care verbul este conectat cu Gr. semeron = astăzi.

1. Cu hoti: -

    Marcu 14:30: "Adevărat îţi spun că, (hoti) astăzi ... te vei lepăda de mine de trei ori". "
    Luca 4:21: "Și a început să le spună: '(hoti) Astăzi este această Scriptură împlinită în urechile voastre'."
    Luca 5:26: "Spunând (hoti), 'Am văzut lucruri ciudate astăzi'."
    Luca 19: 9: "Isus i-a spus că, (hoti) astăzi, mântuirea intră în casa aceasta". "

Pentru alte exemple de verb "îţi spun", urmate de hoti, dar care nu au legătură cu semeron (azi), a se vedea Matei 14:26; 16:18; 21: 3; 26:34; 27:47; Marcu 1:40; 6:14, 15, 18, 35; 09:26; 14:25. Luca 4:24, 41; 15:27; 17:10; 19: 7.

2. Fără hoți: -

Pe de altă parte, în absența lui hoti (= că), relația cuvântului "astăzi" trebuie să fie determinată de context.

Luca 22:34: "Şi El i-a zis: 'Petre, îţi spun că nu va cânta astăzi cocoşul, până te vei lepăda de trei ori că nu Mă cunoşti'." Aici cuvântul "astăzi" este legat de verbul "cântă", deoarece contextul o cere. Comparați cu Evrei 4:7.

La fel este și în Luca 23:43: "Iar Iisus i-a spus: Adevărat îţi spun astăzi (sau "în această zi" (*1) când, deși erau pe punctul de a muri, acest om îşi exprimase atât de mult credința în venirea Împărăției lui Mesia și, prin urmare, în învierea Domnului de a fi Regele său - acum, în astfel de circumstanțe solemne], tu vei fi cu Mine în Paradis". "Căci atunci când Mesia își va stăpâni împărăția, va converti țara promisă într-un Paradis. Citiți Isa. 35 și consultați Notă despre Ecc. 2:5.

Trebuie să observăm și articolul înainte de "Paradis". Este "Paradisul", și anume. în care este paradisul despre carev ne spun profeții într-un astfel de limbaj stralucitor, când Domnul va veni în Împărăția Lui. Vezi Ps. 67: 4, 6; 72: 6, 7, 16, 17. Isa. 4: 2; 30:23, 24; 35: 1, 2, 5, 6; 41:18, 20. Jer. 31: 5, 12. Ezek. 34: 25-27; 36:29, 30; 47: 8, 9, 12. Hos. 2:18, 21, 22. Joel 3:18. Amos 9: 13-15. Zah. 08:12.

Nu are legătură cu tradiția babiloniană, iudaică și romană, ci este un răspuns direct la rugăciunea răufăcătorului. Rugăciunea sa s-a referit la venirea Domnului și la Împărăția Sa; și dacă răspunsul Domnului a fost direct, promisiunea trebuie să fi făcut referire la acea venire și la acea Împărăție, și nu la ceva care urma să se întâmple în acea zi în care s-au spus cuvintele.

Se spune că promisiunea Domnului a fost un răspuns la gândul omului; dar aceasta este o ipoteză pentru care nu se poate găsi o justificare. Mai mult, cum putem ști ce a fost gândul său, decât prin cuvintele pe care le-a rostit? Codexul Lewis al N.T siriac redă versetul 39: "salvează-te pe Tine și pe noi astăzi". Deci cuvântul Domnului "astăzi" poate avea referire la revendicările aceluia, precum și la cererea celuilalt.

(*1) "Astăzi" este dat de optsprezece ori în Evanghelii, Evrei și Iacov; dar "în această zi" de douăzeci și trei ori (de cinci ori în Matei, o dată în Marcu, de patru ori în Luca, de nouă ori în Fapte, o dată în Romani, de două ori în Corinteni și o dată în Evrei).

https://levendwater.org/companion/index_companion.html

Sursa:
Appendixes to The Companion Bible


Dr. E.W. Bullinger
173.  "TO-DAY" (Luke 23:43).

The interpretation of this verse depends entirely on punctuation, which rests wholly on human authority, the Greek manuscripts having no punctuation of any kind till the ninth century, and then it is only a dot (in the middle of the line) separating each word.  See Ap. 94.V. i..3.
The Verb "to say", when followed by hoti, introduces the ipsissima verba of what is said;  and answers to our quotation marks.  So here (in Luke 23:43), in the absence of hoti = "that", there may be a doubt as to the actual words included in the dependent clause.  But the doubt is resolved (1) by the common Hebrew idiom, "I say unto thee this day", which is constantly used for very solemn emphasis (See note on Deut. 4:26);  as well as (2) by the usage observable in other passages where the verb is connected with the Gr. semeron = to-day.
1. With hoti : --
  • Mark 14:30 :  "Verily I say unto thee, that (hoti) 'this day ... thou shalt deny me thrice.' "
  • Luke 4:21 :  "And He began to say unto them, that (hoti) 'This day is this scripture fulfilled in your ears.' "
  • Luke 5:26 :  "Saying (hoti =that), 'We have seen strange things to-day.' "
  • Luke 19:9 :  "Jesus said unto him that (hoti), this day is salvation come into this house.' "
For other examples of the verb "to say", followed by hoti, but not connected with semeron (to-day), see Matt. 14:26;  16:18;  21:3;  26:34;  27:47;   Mark 1:40;  6:14, 15, 18, 35;  9:26;  14:25.  Luke 4:24, 41;  15:27;  17:10;  19:7.
2. Without hoti : --
On the other hand, in the absence of hoti (= that), the relation of the word "to-day" must be determined by the context.
Luke 22:34 :  "And He said, 'I tell thee, Peter, in no wise shall a cock crow to-day before thou shalt thrice deny that thou knowest Me.' "  Here the word "to-day" is connected with the verb "crow", because the context requires it.  Compare Heb. 4:7.
It is the same in Luke 23:43 :  "And Jesus said to him, 'Verily I say unto thee to-day [or this day (*1), when, though they were about to die, this man had expressed so great faith in Messiah's coming Kingdom, and therefore in the Lord's resurrection to be its King -- now, under such solemn circumstances] thou shalt be, with Me, in Paradise.' "  For when Messiah shall reign His Kingdom will convert the promised land into a Paradise.  Read Isa. 35, and see Note on Ecc. 2:5.
We must notice also the Article before "Paradise".  It is "THE Paradise", viz. the paradise of which the prophets tell in such glowing language, when the Lord shall come in His Kingdom.  See Ps. 67:4, 6;  72:6, 7, 16, 17.  Isa. 4:2;  30:23, 24;  35:1, 2, 5, 6;  41:18, 20.  Jer. 31:5, 12.  Ezek. 34:25-27;  36:29, 30;  47:8, 9, 12.  Hos. 2:18, 21, 22.  Joel 3:18.  Amos 9:13-15.  Zech. 8:12.
It has no connexion with Babylonian, Jewish and Romish tradition, but is a direct answer to the malefactor's prayer.   His prayer referred to the Lord's coming and His Kingdom;  and, if the Lord's answer was direct, the promise must have referred to that coming and to that Kingdom, and not to anything that was to happen on that day on which the words were being spo 338 ken.
It is alleged that the Lord's promise was a reply to the man's thought;  but this is an assumption for which no justification can be found.  Moreover, how can we know what his thought was, except by the words he uttered? The Lewis Codex of the Syrian N.T. reads in v. 39 :  "save Thyself and us to-day".  So the Lord's word "to-day" may have reference to the revilings of the one, as well as to the request of the other.


(*1)  It is rendered "to-day" eighteen times in the Gospels, Hebrews and James;  but "this day" twenty-three times (five times in Matthew;  once in Mark;  four times in Luke;  nine times in Acts;  once in Romans;  twice in 2Corinthians;  and once in Hebrews).

marți, 20 februarie 2018

93. Cele mai citite articole de pe acest blog

Pace şi har,
Vă recomand aceste articole de pe acest blog, unde găsiţi multe răspunsuri la întrebările care vă frământă, despre rai, iad, viata, suflet, duh, moarte, înviere, etc.


Pagini

369








289








259








163








138








120








111








92








81








67













http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2018/01/brosura-scopul-unui-crestin-este.html

http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2013/07/cat-ne-putem-permite-sa-ne-incredem-in.html

http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2014/07/cum-fost-dus-de-nas-imparatul-saul-de.html

http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2013/07/practica-adaosurilor-la-textele.html

http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2015/09/este-iadul-o-realitate-adevarul-despre.html

http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2015/07/luca-2343-comentariu.html

http://sufletulestemuritor.blogspot.ro/2014/09/jmecheriile-carturarilor.html


Afișări de pagină după țară

Graficul celor mai populare țări printre cititorii blogului
IntrareAfișări de pagină
România
4919
Rusia
3233
Statele Unite ale Americii
2008
Germania
311
Franța
304
Ucraina
188
Spania
112
Austria
109
Regatul Unit
102
Canada